Keskustelu

HateRanking15.11.2017 14.02
Käykääpä lukemassa foorumia http://petanque.fi/forum/
Asiaa rankingista, pohtikaa ja kommentoikaa.

HateRe: Ranking15.11.2017 14.04
Tässä alkuperäinen teksti, jonka laitoin foorumille.
Moikka.
Olen varmaan viimeiset kolme vuotta puhunut eri yhteyksissä eri ihmisten kanssa, että me tarvitsemme ranking-järjestelmän. Aina se on kohdannut vastustusta ja sitä ole toteutettu millään muotoa eikä liitto ole ollut halukas sitä tekemään. Viritän keskustelun taas uudelleen.

Olen vuoden alusta alkanut pitämään itse kehittelemääni ranking-järjestelmää yleisen sarjan peleistä, josta vain hyvin harva on ollut tietoinen. Tällä EI OLE mitään tekemistä liiton kanssa TOISTAISEKSI. Epävirallinen siis.

Ajatukseni järjestelmästä:
Kaikki allakkaan merkityt kaikille avoimet kilpailut otetaan mukaan. Tämä sen takia, että aikoinaan kävi niin, että esim. Hämeenlinnassa oli ranking-kilpailu, johon ei tullut kuin muutama joukkue ja toisaalla oli ei-rankingkisa, johon tuli paljon joukkueita. Keskivertopelaajat eivät halunneet lähteä rankingkilpailuun, koska olettivat sinne tulevan paljon hyviä joukkueita. Tämä johti siihen, että seurojen ei kannattanut järjestää kilpailujaan rankingarvolla.

Kilpailuilla on erilaiset painoarvot. Nämä ovat minun näkemykseni ja näistä ollaan tietysti montaa mieltä.

hallikisa jossa rajattu osanottomäärä kerroin 10
ulkokisa jossa ei rajoitetta kerroin 20
SM-kisat ja karsintakilpailut kerroin 60
trippeli kerroin 1
duppeli kerroin 1,1
singeli kerroin 1,2
pisteitä jaetaan aina osanottomäärästä riippumatta 8 parhaalle 10-8-6-5-4-3-2-1
osallistujien määrä oltava 12, jotta pisteitä jaetaan.
pisteet eivät nollaudu missään vaiheessa, vaan päivämäärän mukaan yli vuoden vanhat tiputetaan pois, vrt tennis.

Järjestelmä antaisi seuroille ja liitolle työkalun eri tilanteisiin.
Suurempi ja tärkeämpi asia on, että se herättää mielenkiintoa ja lisää kilpailuihin osallistumisen aktiivisuutta. Sehän on meidän seurojen elinehto!!!

Ylläpitämäni lista on vuoden osalta hieman puutteellinen, koska kaikista kilpailuista ei ole kunnon tuloksia julkaistu foorumilla tai niitä ei ole julkaistu ollenkaan. Listasta puuttuu esim SavoCupin osakilpailut, koska ne vaativat seurajäsenyyden. Samoin listasta puuttuu Lappeenrannan kilpailut, joita ei ole ilmoitettu allakkaan. Kaikki kilpailut pitäisi saada mukaan, koska on päivänselvää ettei esim. Joensuusta lähdetä kovin usein kilpailemaan Etelä-Suomeen. Painoarvo näillä peruskisoilla on kuitenkin pieni verrattuna SM-kisoihin, mutta silti se lisää jokaisen kisan mielenkiintoa. Uskoisin käyvän niin, että esim. sijalla 70 olevalla pelaajalla syttyy hieman kipinä parantaa sijoitustaan, jotta olisi esim. seuransa pelaajien kärjessä.

Joku voi pitää ongelmallisena hallikipailuja, joissa on rajattu osallistujamäärä. Tähän sanoisin, että ei se suurikaan ongelma ole. Nytkin listassa on jo tältä vuodelta 58 kilpailua, vaikka se on puutteellinen ja vielä on muutama kilpailu tälle vuodelle jäljellä. Jos yhteen hallikisaan et ole päässyt sen takia, että se on jo täynnä, niin on kuitenkin ollut 57 muuta kilpailua!! Ja painoarvo hallikisoilla on pieni verrattuna SM-kisoihin.

Toivon tämän herättävän keskustelua laajalti. Positiivista on, että kyllä meillä ainakin kilpailuja järjestetään, vuodessa yli 60 yleisen sarjan peruskilpailua. Ja rankinpisteitä näistä kilpailuista on saanut jo liki 300 pelaajaa!!!

En ole keksinyt hyvää julkaisutapaa listalle. Kyse on isosta exel-taulukosta ja joku joka tietää miten sen saisin helposti nettiin kaikkien katseltavaksi, niin informoikoon. Olen perustanut facebookkiin ryhmän Petanque ranking, johon olen sen laittanut. Kaikki jotka haluavat ryhmään liittyä, niin informoikaa. Lisään siihen automaattisesti omista kavereistani kaikki petankin parissa olevat.

Kaikki jotka haluavat listan katseltavakseen, niin laittakaa minulle sähköpostia. hrilehtinen@gmail.com
Asian tiimoilta saa myös soittaa 045-2656005

Jatketaan keskustelua.

T:Hate



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: